Code.org Nedir?

Code.org Nedir?

Nesne tabanlı programlamayı baz alan sistemin çalışma pratiği, blokları çalışma alanına sürükle bırak yaparak gerekli kod bloklarını oluşturup görevi gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Başarmaları halinde bir sonraki göreve geçiyor, başaramazsa bir ipucu ekranı ile karşılaşıyorlar. Bölümler bazen bir Angry Birds sahnesi, bazen bir Zombi Plants, bazen de bir çizim ekranı olabiliyor. Görevler gittikçe zorlaşarak kodlama ve zihin gelişimi için farklı kazanımları çocuklara kazandırmak amaçlanıyor.

14.10.2018 8312

Code.org ile kodlamaya ilk adım 

Henüz bir bölüme / sınıfa katılmadıysanız, lütfen aşağıdaki adımları yapınız. Bunu yalnızca bir kez yapmanız gerektiğini unutmayın.

https://studio.code.org/join linkine tıklayarak etkinlik sayfasını açınız.

Code.org'daki bir gruba katılın.

Aşağıda verilen sınıf / bölüm kodlarından size uygun olanı yazın.

Lütfen öğretmeninizin grubuna katılmak için size verdiği 6 harfli kodu (örnek: "ABCDEF") girin.

"Katıl" düğmesine tıklayınız.

Ardından isim, e-posta, parola, şifre doğrulama, yaş ve isteğe bğlı cinsiyet girdikten sonra Register / Kayıt Ol tıkyaınız. 

Bölüm ilk açıldığında yaş ve cinsiyet doğru olarak seçiniz. Bölüm İngilizce dilde açılırsa sol alt taraftaki dil seçeneklerinden Türkçe dil seçeneğini seçiniz.

Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra daha sonraki girişleriniz için,

https://studio.code.org/users/sign_in adresinden E-posta veya kullanıcı adı ile giriş yapabilirsiniz.

Facebook, Google hesabınız ile bağlanabilirsiniz.

Veliler İçin,

Çocuğunuzun gelişimi ve projeleri hakkında bilgi almak için bu hesaba bir ebeveyn/veli e-posta adresi bağlayın. Bu e-posta adresini şifre kurtarma için de kullanabilirsiniz.

Süreç öğretmeniniz tarafından takip edilmektedir. 

Başarılar dilerim.