Yıl Sonu Mesajı

Yıl Sonu Mesajı

Okul Müdürümüz Sayın Süleyman ERDOĞDU 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

14.06.2019 1167

Değerli öğretmen arkadaşlarım, kıymetli velilerimiz ve sevgili öğrencilerim;

Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz.

Hepiniz bizim için çok özel ve ayrı ayrı birer değersiniz. Kendi ikliminde açan çiçekler gibisiniz. Bahçedeki çiçeklerin kokusu, rengi, şekli ve tomurcuk verme zamanı nasıl birbirinden farklı ise; Sizlerin de ilgisi, ihtiyaçları, yetenekleri ve zekâ türleri birbirinden farklıdır.

Bizler her birinizin bir değer olduğu inancı içinde yeteneklerinizi ortaya çıkarıp, geliştirmeye gayret ettik. Bizim için esas olan sizlere yeteneklerinize ve kabiliyetlerinize göre yön verip, başarınızı artırmaktır. Sizleri mutlu, güzel ve yararlı işlerde görmek, emeğimizin karşılığı olacaktır. Bu inançla eğer, hayatınıza bir pencere açıp, temelinize birkaç damla su, ufkunuza bir tutam ışık olduysak, ne mutlu bizlere...

Kıymetli velilerimiz,

Biraz sonra çocuklarımızın alacağı karne her şey değildir. Onların sadece ders çalışma becerilerini ortaya koyan bir sonuçtur.

Okulun varlık sebebi iyi ve mutlu bir insan yetiştirmektir.

Çocuklarımızı asla bir başkasıyla kıyaslamayınız. Önemli olan karnede oluşan sonuçtan ders çıkarmak ve bir sonraki yıl daha iyiyi nasıl başarabilirimi, çocuğumuzla birlikte planlamak ve düşünmektir. Her çocuk iyi bir tatili ve dinlenmeyi ve de kocaman bir alkışı hak ediyor.

Sevgili öğrenciler, yaşamınız boyunca sürekli okuyun.

Bu sadece bir kitap okumak değil... Hayatı, olayları, tabiatı okuyun. Kendi mutluluğunuzla yetinmeyip, toplumun mutluluğu için de çalışın. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı bilin. Fikirlerinizi demokratik zeminlerde tartışın. Başkalarının fikirlerine, hayat tarzlarına ve kültürlerine saygılı olun. Kendinize güvenin, güvensizlik insanları başarısız kılar. Birbirinizi sevip vatanın ve milletin yükselmesi için çalışın. Annenize, babanıza ve büyüklerinize karşı hayırlı birer evlat olmayı gaye edinin.

Sevgili mezun olan yavrularımız, hayatta hep başarılı ve mutlu olmanızı dileriz.

Umarız hayalini kurduğunuz hedefe ulaşmak için iyi bir liseye yerleşirsiniz. Haklarınızı helal ediniz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.

2018-2019 Eğitim öğretim yılının sağlıklı ve başarılı bir şekilde geçmesinde emeği olan başta idareci, öğretmen ve yardımcı personelimize, her zaman yanımızda olan, bizlerle gece gündüz mesai harcayan okul aile birliği yönetimine çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Bu duygu ve düşüncelerle yaz tatilinizin değerli ailelerinizle birlikte, sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçmesini dilerim. İyi tatiller.

Süleyman ERDOĞDU

Okul Müdürü